Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 15,00 € velja do 31. 5. 2020.

CURAPROX CPS 18 regular

Medzobne ščetka za čiščenje večjih medzobnih prostorov in pod žičkami zobnega aparata, brez tveganja poškodb


Blagovna znamka:
Spletna cena: 7,51   
40100
Na zalogi
+


Medzobne ščetke CURAPROX CPS regular so priporočljive za sekundarno preventivo z večjimi medzobnimi prostori - še posebno pri plombah, kronah, mostičkih in trdovratnih oblogah.

Za uporabo so zelo preproste: medzobno ščetko vstavite v medzobni prostor in izvlecite.

Imajo gostejše ščetine in močnejše kirurško žično jedro CURAL® kot serija CPS prime. CURAL® ne vsebuje niklja, tako da je primeren tudi za uporabo pri ljudeh z alergijo na to sestavino. S stranskim pritiskom, tako da se upogne do oblike polmeseca, se lahko uporablja od velikosti 15 naprej.

Vsako medzobno oz. interdentalno ščetko CPS lahko namestimo na katero koli držalo CURAPROX UHS.

Proizvajalec: Curaden AG, Švica

Za temeljito čiščenje medzobnih prostorov in ob mostičkih mora biti medzobna ščetka prave velikosti. S svojimi ščetinami mora zapolniti ves medzobni prostor. 

  • Vrh medzobne ščetke nastavimo poševno na dlesen k vhodu v medzobni prostor. 
  • Poiščemo optimalni kot vstavljanja in ščetko potisnemo do polovice. 
  • Nato se ustavimo, ščetko nagnemo k dlesni in jo nežno potisnemo do konca v medzobni prostor.
  • Očiščeno! 
  • 5 medzobnih ščetk CURAPROX CPS 18 regular
  15.03.2020   Ortodontski aparat

Osnova za dobro ustno zdravje je temeljita ustna higiena, ki jo najlaže vzdržujemo z rednim odstranjevanjem zobnih oblog. Te niso nič drugega kot skupki bakterij in drugih mikroorganizmov, ki s svojim delovanjem lahko poškodujejo naše zobe in dlesni. Če želimo ohranjati dobro ustno zdravje, moramo dobro poznati svojo ustno votlino vključno z vsemi skritimi kotički, ki jih z zobno ščetko težje dosežemo, saj so to mesta z odličnimi pogoji za kopičenje bakterijskih oblog. Število takšnih kotičkov pa se nenadoma poveča, ko se v ustih pojavi fiksni zobni aparat.

Zobne obloge ne prizanašajo nikomur. Ogroženi so tako tisti, ki se smejijo s svojimi zobmi, kot tudi posamezniki s protetičnimi nadomestki. Pravzaprav so dlesni pri slednjih še bolj občutljive. Kako torej skrbeti za protetične nadomestke, če izgubljene zobe nadomešča katera od pogostih protetičnih rešitev, kot so mostički ali zobni vsadki?

  08.11.2017   Preventiva

Nega medzobnih prostorov je pomemben korak pri vsakodnevni skrbi za ustno zdravje, za ljudi z različnimi oblikami parodontalnega obolenja pa celo nepogrešljiv. Za popolno nego zob in dlesni ter svež dah je ob zobni ščetki priporočljivo uporabiti še medzobne ščetke, ki jih lahko varno vstavite v medzobni prostor, kjer se bodo ščetine popolnoma razprle ter učinkovito in brez poškodb očistile dlesen in stranski površini zob.

  27.03.2017   Ortodontski aparat

Če je včasih veljalo, da zobni aparat nosijo samo otroci, se nam zdaj z njim nasmehne tudi vedno več odraslih. Starostne omejitve za odpravljanje zobnih nepravilnosti pravzaprav ni, saj zobje tako pri otrocih kot pri odraslih niso trdno zakoreninjeni v dlesen. Vanjo so vpeti s posebnimi vlakni, kar omogoča, da nepravilnosti odpravimo tudi v drugem ali tretjem starostnem obdobju.

Naročanje po priporočilnem lističu

Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost