Prihrani 20%
AKCIJA

CURAPROX CPS regular (14, 14Z, 18)

Medzobne ščetka za čiščenje večjih medzobnih prostorov in pod žičkami zobnega aparata, brez tveganja poškodb


Blagovna znamka:
Spletna cena: 6,01    Redna cena: 7,51 
Prihranite: 1,50 € (20%)
Medzobna ščetka CURAPROX CPS "regular" 14 Medzobna ščetka CURAPROX CPS "regular" 14Z Medzobna ščetka CURAPROX CPS "regular" 15 Medzobna ščetka CURAPROX CPS "regular" 18
40085
Na zalogi
+


Medzobne ščetke CURAPROX CPS regular so priporočljive za sekundarno preventivo z večjimi medzobnimi prostori - še posebno pri plombah, kronah, mostičkih in trdovratnih oblogah.

V prodaji je 7 velikosti medzobnih ščetk regular: CPS 10, CPS 11, CPS 12, CPS 14, CPS 14Z in CPS 18.

Za uporabo so zelo preproste: medzobno ščetko vstavite v medzobni prostor in izvlecite.

Imajo gostejše ščetine in močnejše kirurško žično jedro CURAL® kot serija CPS prime. CURAL® ne vsebuje niklja, tako da je primeren tudi za uporabo pri ljudeh z alergijo na to sestavino. S stranskim pritiskom, tako da se upogne do oblike polmeseca, se lahko uporablja od velikosti 15 naprej.

Za čiščenje pod žičkami zobnega aparata se zelo pogosto uporabljajo medzobne ščetke CPS 14 in CPS 28.

Vsako medzobno oz. interdentalno ščetko CPS lahko namestimo na katero koli držalo CURAPROX UHS.

Proizvajalec: Curaden AG, Švica

Za temeljito čiščenje medzobnih prostorov in ob mostičkih mora biti medzobna ščetka prave velikosti. S svojimi ščetinami mora zapolniti ves medzobni prostor. 

  • Vrh medzobne ščetke nastavimo poševno na dlesen k vhodu v medzobni prostor. 
  • Poiščemo optimalni kot vstavljanja in ščetko potisnemo do polovice. 
  • Nato se ustavimo, ščetko nagnemo k dlesni in jo nežno potisnemo do konca v medzobni prostor.
  • Očiščeno! 
  • 5 medzobnih ščetk CURAPROX regular

Zobne obloge ne prizanašajo nikomur. Ogroženi so tako tisti, ki se smejijo s svojimi zobmi, kot tudi posamezniki s protetičnimi nadomestki. Pravzaprav so dlesni pri slednjih še bolj občutljive. Kako torej skrbeti za protetične nadomestke, če izgubljene zobe nadomešča katera od pogostih protetičnih rešitev, kot so mostički ali zobni vsadki?

  08.11.2017   Preventiva

Nega medzobnih prostorov je pomemben korak pri vsakodnevni skrbi za ustno zdravje, za ljudi z različnimi oblikami parodontalnega obolenja pa celo nepogrešljiv. Za popolno nego zob in dlesni ter svež dah je ob zobni ščetki priporočljivo uporabiti še medzobne ščetke, ki jih lahko varno vstavite v medzobni prostor, kjer se bodo ščetine popolnoma razprle ter učinkovito in brez poškodb očistile dlesen in stranski površini zob.

  27.03.2017   Ortodontski aparat

Če je včasih veljalo, da zobni aparat nosijo samo otroci, se nam zdaj z njim nasmehne tudi vedno več odraslih. Starostne omejitve za odpravljanje zobnih nepravilnosti pravzaprav ni, saj zobje tako pri otrocih kot pri odraslih niso trdno zakoreninjeni v dlesen. Vanjo so vpeti s posebnimi vlakni, kar omogoča, da nepravilnosti odpravimo tudi v drugem ali tretjem starostnem obdobju.

  05.05.2015   Ortodontski aparat

Osnova za dobro ustno zdravje je temeljita ustna higiena, ki jo najlaže vzdržujemo z rednim odstranjevanjem zobnih oblog. Te niso nič drugega kot skupki bakterij in drugih mikroorganizmov, ki s svojim delovanjem lahko poškodujejo naše zobe in dlesni. Če želimo ohranjati dobro ustno zdravje, moramo dobro poznati svojo ustno votlino vključno z vsemi skritimi kotički, ki jih z zobno ščetko težje dosežemo, saj so to mesta z odličnimi pogoji za kopičenje bakterijskih oblog. Število takšnih kotičkov pa se nenadoma poveča, ko se v ustih pojavi fiksni zobni aparat.

Naročanje po priporočilnem lističu

Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost