Curaprox CPS strong & implant (22, 24, 25, 28)

Učinkovito in nežno čiščenje medzobnih prostorov ob zobnih vsadkih in mostičkih


Blagovna znamka:
Spletna cena: 7,44   
Medzobna ščetka Curaprox CPS "strong & implant" 22 Medzobna ščetka Curaprox CPS "strong & implant" 24 Medzobna ščetka Curaprox CPS "strong & implant" 25 Medzobna ščetka Curaprox CPS "strong & implant" 28
40106
Na zalogi
+


Medzobne ščetke Curaprox CPS strong & implant ustrezajo posebnim zahtevam ob vstavljenih zobnih vsadkih in mostičkih. Še posebno učinkovito se lahko uporabljajo s stranski pritiskom, tako da se upognejo do oblike polmeseca.

V prodaji so 4 velikosti medzobnih ščetk strong & implant: CPS 22, CPS 24, CPS 25 in CPS 28.

Izjemno dolge in elastične ščetine učinkovito očistijo prostor med zobmi.
Za zaščito občutljivih površin vsadkov iz titana, ima medzobna ščetka kirurško žično jedro CURAL® s plastično prevleko.

Za čiščenje pod žičkami zobnega aparata se zelo pogosto uporabljajo medzobne ščetke CPS 28 in CPS 14.

Vsako medzobno oz. interdentalno ščetko CPS lahko namestimo na katero koli držalo Curaprox UHS.

Proizvajalec: Curaden AG, Švica

Za temeljito čiščenje medzobnih prostorov, okoli zobnih vsadkov in mostičkov ter med žičkami fiksnega zobnega aparata mora biti medzobna ščetka prave velikosti. S svojimi ščetinami mora zapolniti ves prostor. 

  • Vrh medzobne ščetke nastavimo poševno na dlesen k vhodu v medzobni prostor. 
  • Poiščemo optimalni kot vstavljanja in ščetko potisnemo do polovice. 
  • Nato se ustavimo, ščetko nagnemo k dlesni in jo nežno potisnemo do konca v medzobni prostor. 
  • Očiščeno!
  • 5 medzobnih ščetk Curaprox strong & implant
  05.05.2015   Ortodontski aparat

Osnova za dobro ustno zdravje je temeljita ustna higiena, ki jo najlaže vzdržujemo z rednim odstranjevanjem zobnih oblog. Te niso nič drugega kot skupki bakterij in drugih mikroorganizmov, ki s svojim delovanjem lahko poškodujejo naše zobe in dlesni. Če želimo ohranjati dobro ustno zdravje, moramo dobro poznati svojo ustno votlino vključno z vsemi skritimi kotički, ki jih z zobno ščetko težje dosežemo, saj so to mesta z odličnimi pogoji za kopičenje bakterijskih oblog. Število takšnih kotičkov pa se nenadoma poveča, ko se v ustih pojavi fiksni zobni aparat.

  27.03.2017   Ortodontski aparat

Če je včasih veljalo, da zobni aparat nosijo samo otroci, se nam zdaj z njim nasmehne tudi vedno več odraslih. Starostne omejitve za odpravljanje zobnih nepravilnosti pravzaprav ni, saj zobje tako pri otrocih kot pri odraslih niso trdno zakoreninjeni v dlesen. Vanjo so vpeti s posebnimi vlakni, kar omogoča, da nepravilnosti odpravimo tudi v drugem ali tretjem starostnem obdobju.

  08.11.2017   Preventiva

Nega medzobnih prostorov je pomemben korak pri vsakodnevni skrbi za ustno zdravje, za ljudi z različnimi oblikami parodontalnega obolenja pa celo nepogrešljiv. Za popolno nego zob in dlesni ter svež dah je ob zobni ščetki priporočljivo uporabiti še medzobne ščetke, ki jih lahko varno vstavite v medzobni prostor, kjer se bodo ščetine popolnoma razprle ter učinkovito in brez poškodb očistile dlesen in stranski površini zob.

Zobne obloge ne prizanašajo nikomur. Ogroženi so tako tisti, ki se smejijo s svojimi zobmi, kot tudi posamezniki s protetičnimi nadomestki. Pravzaprav so dlesni pri slednjih še bolj občutljive. Kako torej skrbeti za protetične nadomestke, če izgubljene zobe nadomešča katera od pogostih protetičnih rešitev, kot so mostički ali zobni vsadki?

Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost