Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 15,00 € velja do 31. 5. 2020.

CURAPROX Baby duda, velikost 0 (0–7 mesecev), 2 kosa

Za zdrav razvoj otrokovih zob in čeljusti


Blagovna znamka:
Spletna cena: 26,53   
40371
Na zalogi
+


Otroška duda CURAPROX Baby je na voljo v treh barvah: v modri, roza in oranžni. Pakiranje vsebuje dve dudi in škatlico za shranjevanje, ki je hkrati uporabna kot sterilizator. Primerna je za malčke stare od 0 do 7 mesecev oz. težke od 3 do 7 kg.

Duda je izdelana iz silikona. Ne vsebuje bisfenola A (BPA), ftalatov in AZO-barvil.

Kaj pomeni biofunkcionalnost dud CURAPROX Baby?
Duda je oblikovana tako, da pri njeni uporabi ne nastajajo neželeni učinki, kot so deformacija čeljusti in težave pri dihanju skozi usta. Obenem omogoča zdrav razvoj otrokovih zob, ust in čeljusti.

 1. Ravni del sesalnega dela ne pritiska na nebo, zato se oblikuje naraven obok. Duda preprečuje odprti griz in nepravilno izraščanje zob, spodbuja pa tudi pravilno dihanje in spanje.
 2. Zunanji lok sesalnega dela dude usmerja pritisk pri sesanju proti čeljusti, ne proti nebu, zato ima zobni lok primerno zaobljeno obliko.
 3. Prilagodljiv silikonski ščit dude z nekoliko privzdignjenimi izboklinami daje občutek, podoben dojenju, hkrati pa spodbuja naravni proces požiranja.
V prodaji so tudi dude CURAPROX Baby:
 • velikost 1 za starostno obdobje 7–18 mesecev in
 • velikost 2 za starostno obdobje 18–36 mesecev.

Priporočamo uporabo skupaj s trakom CURAPROX Baby, da bo imel malček dudo vedno ob sebi.

Proizvajalec: Curaden AG, Švica

 • Pred prvo uporabo dudo prekuhajte – približno 5 minut. Pustite, da se ohladi, morebitne ostanke vode pa iztisnite.
 • Pred vsako uporabo dudo natančno preglejte – še posebno če ima otrok zobke. Dudo povlecite v vse smeri. Pri prvih znakih poškodbe dudo takoj zamenjajte z novo.
 • Iz varnostnih razlogov se priporoča menjava dude na 1–2 meseca.
 • Dudo hranite v priloženi škatlici ali v suhi posodi s pokrovom.

Navodila za čiščenje škatlice za dudo v mikrovalovni pečici:
Dudo in škatlico očistite z blago milnico in ju sperite pod tekočo vodo. Preverite očiščenost vseh komponent (duda, škatlica in mikrovalovna pečica), saj bi ostanki hrane in maščobe lahko ovirali proces sterilizacije.

Navodila za sterilizacijo:
Škatlico napolnite (25 ml) z vodo, vanjo položite dudo, zaprite pokrov in jo postavite v mikrovalovno pečico na krožnik, da povečate njeno stabilnost. Sterilizirajte 3 minute pri 1000 W.

 • 2 dudi CURAPROX Baby
 • 1 škatlica za shranjevanje ali sterilizacijo
  18.04.2019   Otroški zobje

Čeprav mlečni zobje v nekaj letih izpadejo in jih nadomestijo stalni, njihove nege ne gre zanemarjati. Še več, otroške zobe moramo posebno dobro negovati, saj so zaradi tanjše sklenine dovzetnejši za napad kariesa. Njihovo slabo zdravje lahko resno škodi tudi stalnim zobem, ki se začnejo razvijati takoj, ko izrastejo prvi mlečni.

  01.06.2017   Otroški zobje

Vesna Kaloh, specialistka zobne in čeljustne ortopedije, se v svoji praksi z nepravilno oblikovanimi čeljustmi, ki so posledica nepravilne funkcije v predelu ust, srečuje že pri triletnikih. Pravi, da je težava dude na splošno ta, da bi si vsak starš želel takšno, ki jo otrok takoj sprejme in se nanjo navadi, vendar ne preveč, da ne bi prišlo do neželenih posledic, kot so nepravilna oblika neba in zgornjega zobnega loka ter nepravilna lega jezika na ustnem dnu, kar običajno vodi v nadaljnji nepravilni razvoj zob. V zvezi s tem smo ji zastavili nekaj vprašanj.

  27.03.2017   Otroški zobje

Sinov križni ugriz je ortodontskega strokovnjaka Herberta Picka spodbudil k razvoju ortodontsko optimizirane dude, ki zaradi svoje posebne oblike in uporabljenih materialov izjemno zmanjšuje tveganje za neustrezen razvoj ust, čeljusti in ugriza. Ker je zasnovana biofunkcionalno, podpira otrokov naravni razvoj, ne povzroča deformacij in ne otežuje dihanja. Poleg preventivne funkcije ima duda tudi korektivni učinek – to potrjujejo nekateri dokazi, ki pa so še znanstveno preverjajo.

  28.12.2016   Otroški zobje

Za mnoge starše blagoslov, za ortodonte pa pogosto prekletstvo: duda kot eden izmed načinov prilagoditve nagona naravnega sesanja pri novorojenčkih in dojenčkih lahko pripomore k nepravilnostim v razvoju čeljusti, motnjam dihanja in težavam pri požiranju. Nova duda CURAPROX Baby ponuja rešitev. Dental Tribune Online je objavil intervju s priznanim ortodontom dr. Herbertom Pickom v Hamburgu – o smislu, namenu in pomembnosti uporabe dud ter o nedavnih ortodontskih ugotovitvah glede otrok.

Naročanje po priporočilnem lističu

Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost