Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 15,00 € velja do 31. 5. 2020.

CURAPROX CS 1006 single

Za čiščenje posameznega zoba za zobom in roba dlesni


Blagovna znamka:
Spletna cena: 5,50   
40160
Na zalogi
+


Zobna ščetka CURAPROX CS 1006 single ima zaobljeno glavo in ščetine iz vlaken CUREN®. Dolge so 6 mm, njihov premer je 0,10 mm in so okroglo pristrižene.

Zobna ščetka CURAPROX CS 1006 single je primerna za vsakodnevno ustno higieno, za čiščenje vsakega zoba posebej, s tako imenovano solo tehniko ščetkanja, pri kateri ščetkamo samo po zobni sklenini (in ne tudi po dlesni).

Dodatno je čopasta zobna ščetka izjemna pri čiščenju najbolj skritih kotičkov in težko dostopnih mest, kot so modrostni zobje in nepravilno postavljeni zobje. Prav pride tudi pri ščetkanju globokih brazd na griznih ploskvah mlečnih kočnikov in pri izraščanju prvih stalnih zobkov – šestic. Nepogrešljiva je pri negi ortodontskih aparatov, sploh okoli nosilcev in žičk. Uporabljajo jo tudi posamezniki s protetično nadgrajenimi zobnimi vsadki, saj se ščetine odlično prilegajo anatomiji dlesni.

Proizvajalec: Curaden AG, Švica

Zobna ščetka CURAPROX CS 1006 je primerna za izvajanje "solo" tehnike čiščenja - čiščenje zob za zobom in roba dlesni.

Solo tehnika:

  • uporabimo zelo rahel pritisk in krožne gibe
  • pri vodenju ščetke sledimo anatomiji zoba
  • čistimo ob robu dlesni
  • PAZI!!! Nikoli ne ščetkamo po dlesni.

Za podrobna navodila glejte povezavo: https://www.curaprox.com/si-sl/cs-single-solotehnika

  • 1 zobna ščetka CS 1006 s pokrovčkom
  15.03.2020   Ortodontski aparat

Osnova za dobro ustno zdravje je temeljita ustna higiena, ki jo najlaže vzdržujemo z rednim odstranjevanjem zobnih oblog. Te niso nič drugega kot skupki bakterij in drugih mikroorganizmov, ki s svojim delovanjem lahko poškodujejo naše zobe in dlesni. Če želimo ohranjati dobro ustno zdravje, moramo dobro poznati svojo ustno votlino vključno z vsemi skritimi kotički, ki jih z zobno ščetko težje dosežemo, saj so to mesta z odličnimi pogoji za kopičenje bakterijskih oblog. Število takšnih kotičkov pa se nenadoma poveča, ko se v ustih pojavi fiksni zobni aparat.

  27.03.2017   Ortodontski aparat

Če je včasih veljalo, da zobni aparat nosijo samo otroci, se nam zdaj z njim nasmehne tudi vedno več odraslih. Starostne omejitve za odpravljanje zobnih nepravilnosti pravzaprav ni, saj zobje tako pri otrocih kot pri odraslih niso trdno zakoreninjeni v dlesen. Vanjo so vpeti s posebnimi vlakni, kar omogoča, da nepravilnosti odpravimo tudi v drugem ali tretjem starostnem obdobju.

Naročanje po priporočilnem lističu

Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost