Ortodontski komplet CURAPROX ORTHO KIT - BOX

Uspešno do čistih zob z ortodontskim aparatom


Blagovna znamka:
Spletna cena: 28,75   
40300
Na zalogi
+


CURAPROX ORTHO KIT je ortodontski komplet za vse s fiksnim ortodontskim aparatom, ki zahteva še intenzivnejšo nego zob in obzobnih tkiv – predvsem na stikih aparata z zobno površino in pod žičkami aparata.

CURAPROX ORTHO KIT sestavljajo:

  • zobna ščetka CS 5460 ortho ultrasoft,
  • zobna ščetka CS 1009,
  • medzobne ščetke CPS ortho set (CPS 07 prime, CPS 14 regular, CPS 18 regular in UHS 451),
  • ortodontski vosek in
  • brošura Zdrav nasmeh s fiksnim ortodontskim aparatom.

Proizvajalec: Curaden AG, Švica

Zobna ščetka CS 5460 ortho
Ščetine zobne ščetke postavimo tako, da pokrivajo napol dlesen in napol zobe. S kratkimi krožnimi gibi čistimo brez nepotrebnega pritiskanja. Med ščetkanjem je pomemben ustrezen pritisk – če se ščetine začenjajo odmikati, je to znak premočnega pritiskanja.

Zobna ščetka CS 1009
Ščetkamo s krožnimi gibi in zelo rahlim pritiskanjem. Pri vodenju zobne ščetke sledimo anatomiji zoba, čistimo po robu dlesni in okoli nosilcev fiksnega zobnega aparata. Nikoli ne ščetkamo po dlesni.

Medzobne ščetke CPS 07, CPS 14 in CPS 18
Medzobno ščetko CPS 07 uporabimo za čiščenje medzobnih prostorov, medzobni ščetki CPS 14 in CPS 18 pa za čiščenje pod žičkami fiksnega ortodontskega aparata.

Ortodontski vosek
Blaži draženje sluznice pri ortodontskem aparatu. Vzemite majhno količino ortodontskega voska, ga ogrejte med prsti in z njim prelepite nosilce fiksnega zobnega aparata.

  • 1 zobna ščetka CURAPROX CS 5460 ortho ultra soft
  • 1 čopasta zobna ščetka CURAPROX CS 1009
  • 1 ortodontski vosek CURAPROX (7 paličic)
  • 1 žepni set, ki vsebuje: držalo CURAPROX UHS 451, medzobne ščetke CURAPROX CPS 07 prime, CPS 14 regular, CPS 18 regular in paličico ortodontskega voska
  • 1 brošura Zdrav nasmeh s fiksnim ortodontskim aparatom
  08.11.2017   Preventiva

Nega medzobnih prostorov je pomemben korak pri vsakodnevni skrbi za ustno zdravje, za ljudi z različnimi oblikami parodontalnega obolenja pa celo nepogrešljiv. Za popolno nego zob in dlesni ter svež dah je ob zobni ščetki priporočljivo uporabiti še medzobne ščetke, ki jih lahko varno vstavite v medzobni prostor, kjer se bodo ščetine popolnoma razprle ter učinkovito in brez poškodb očistile dlesen in stranski površini zob.

  27.03.2017   Ortodontski aparat

Če je včasih veljalo, da zobni aparat nosijo samo otroci, se nam zdaj z njim nasmehne tudi vedno več odraslih. Starostne omejitve za odpravljanje zobnih nepravilnosti pravzaprav ni, saj zobje tako pri otrocih kot pri odraslih niso trdno zakoreninjeni v dlesen. Vanjo so vpeti s posebnimi vlakni, kar omogoča, da nepravilnosti odpravimo tudi v drugem ali tretjem starostnem obdobju.

  05.05.2015   Ortodontski aparat

Osnova za dobro ustno zdravje je temeljita ustna higiena, ki jo najlaže vzdržujemo z rednim odstranjevanjem zobnih oblog. Te niso nič drugega kot skupki bakterij in drugih mikroorganizmov, ki s svojim delovanjem lahko poškodujejo naše zobe in dlesni. Če želimo ohranjati dobro ustno zdravje, moramo dobro poznati svojo ustno votlino vključno z vsemi skritimi kotički, ki jih z zobno ščetko težje dosežemo, saj so to mesta z odličnimi pogoji za kopičenje bakterijskih oblog. Število takšnih kotičkov pa se nenadoma poveča, ko se v ustih pojavi fiksni zobni aparat.


Naročanje po priporočilnem lističu

Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost Vpišite kodo in preverite svojo ugodnost