Pogoji poslovanja

www.zdrav-nasmeh.com je spletna trgovina z izdelki za ustno nego ter uporabnimi pripomočki za zdrav nasmeh otrok in odraslih. Pogoji poslovanja so sestavljeni v podjetju Curaden Slovenija d.o.o. (v nadaljevanju "ponudnik"), ki hkrati upravlja in določa pogoje uporabe spletne trgovine www.zdrav-nasmeh.com.

Ob prvem nakupu je treba izpolniti registracijski obrazec ali pa naročilo oddate brez registracije. Ob registraciji pridobi posameznik (v nadaljevanju "kupec") uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine vstopa tudi v svoj profil v razdelku "Moj račun".

V pogojih poslovanja spletne trgovine www.zdrav-nasmeh.com je predstavljeno delovanje spletne trgovine, pravice kupca in obveznosti ponudnika.


DOSTAVA BLAGA

Najmanjša vrednost naročila znaša 12,00 €.

Naročeno blago ponudnik odpošlje v 1–3 delovnih dneh. Pošiljke dostavlja paketna dostavna služba Pošte Slovenije. Če kupec ob dostavi ni dosegljiv na izbranem naslovu, bo dostavljavec paketne dostavne službe Pošte Slovenije pustil pisno obvestilo o čakajoči pošiljki v kupčevi najbližji poslovalnici Pošte Slovenije.

Vašo pošiljko lahko prevzamete tudi na izbranem samopostrežnem avtomatu Pošte Slovenije – PS Paketomatu.

V strošek dostave je vključen strošek poštnine in strošek provizije, ki ga zaračuna Pošta Slovenije kot nadomestilo za pobrano kupnino.

Vrednost nakupa do 30,00 € nad 30,00 €
Strošek dostave s Pošto Slovenije 3,90 € brezplačno
Osebni prevzem 0,00 € 0,00 €

Naročeno blago se dostavlja od ponedeljka do sobote.

Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti ponudnika.


CENE

Vse cene so v evrih z vključenim DDV.

Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen. Veljavna cena za kupca je tista, ki je objavljena na dan naročila, tj. na dan zaključka in oddaje naročila.


PLAČILO

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:

a) plačilo po predračunu
Kupec prejme predračun na e-naslov, naveden v naročilu, ali po pošti, na željo kupca. Plačilu predračuna sledi odprema pošiljke v 1 ali 2 delovnih dneh. Znesek predračuna se poravna na TRR ponudnika: SI56 0313 2100 8998 255, v polje sklic se najprej vnese SI00, nato številka naročila. V polje koda namena se vpiše koda OTHR.

b) plačilo po povzetju
Ob prevzemu pošiljke na izbranem naslovu se dostavljavcu plača z gotovino. Če ob dostavi kupec ne bo dosegljiv, mu bo dostavljavec paketne dostavne službe Pošte Slovenije pustil pisno obvestilo o čakajoči pošiljki v najbližji poslovalnici Pošte Slovenije, kjer lahko kupec prevzame paket in plača odkupnino s pogoji, kot jih navaja poslovalnica Pošte Slovenije.

c) plačilo s plačilnimi karticami
Kupec lahko plačilo naročila izvede s takojšnjim plačilom s plačilnimi karticami: Meastro, MasterCard ali Visa.

d) plačilo preko PayPal-a
Plačilo kupec izvede takoj in je v nekaj minutah vidno na ponudnikovem PayPal računu. Pošiljka je odpremljena takoj ali naslednji delovni dan.

e) ob osebnem prevzemu
Osebni prevzem je možen na sedežu podjetja Curaden Slovenija d.o.o., Perhavčeva ulica 36, 2000 Maribor, plačilo je možno z gotovino ali s plačilnimi karticami Maestro, MasterCard, Activa, Karanta in Visa, vsak dan od ponedeljka do petka med 8.00 in 15.00.


VRAČILO BLAGA

Pravica kupca do odstopa od nakupa

Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ali kadarkoli pred prevzemom blaga podjetju sporoči na e-naslov novice@zdrav-nasmeh.com, ali s posredovano podpisano izjavo (OBRAZEC ZA ODSTOP OD NAKUPA) da odstopa od pogodbe o nakupu blaga, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Rok se začne šteti prvi dan po datumu prevzema.

Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, najpozneje v 14 dneh po oddanem pisnem obvestilu o odstopu od pogodbe o nakupu blaga.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga. Zato kupcu priporočamo, da blago za vračilo ustrezno pripravi za transport - v varno embalažo.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu: Curaden Slovenija d.o.o., Perhavčeva ulica 36, 2000 Maribor.

Vračilo vplačila bo izvedeno takoj, ko prevzamemo vrnjeno blago oziroma najpozneje v roku 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. prejema blaga. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun, ki nam ga posreduje kupec. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja/vračila blaga, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.


REKLAMACIJE

Kupec lahko reklamacije, zahtevke oziroma pripombe posreduje v rokih in na način, kot določa veljavna zakonodaja, pisno na naslov: Curaden Slovenija d.o.o., Perhavčeva ulica 36, 2000 Maribor.
Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili veljavne zakonodaje.


NAPAČNO DOSTAVLJENO BLAGO

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih, kupec obvesti ponudnika na e-naslov info@zdrav-nasmeh.com ali pokliče na tel. št. 02 460 53 42 ter v skladu z dogovorom vrne napačne izdelke. Te bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti in nepoškodovani embalaži.


GARANCIJA IN SERVIS

Garancija za izdelke velja v skladu z veljavno zakonodajo. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen blagu. Garancijski rok za izdelke kupljene v spletni trgovini www.zdrav-nasmeh.com je v skladu s pogoji, ki so navedeni v garancijskem listu.
Izdelki v spletni trgovini www.zdrav-nasmeh.com imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se kupec obrne na najbližjega pooblaščenega serviserja za kupljene izdelke. Podatki o pooblaščenih serviserjih se nahajajo v dokumentaciji izdelkov.

Kupec ima pravico uveljavljati napake skladno z garancijo, ki jo prejme ob prevzemu blaga.

Ponudnik ne odgovarja:
• za napake oz. poškodbe na blagu, ki nastanejo zaradi običajne rabe blaga ali poškodovanja blaga s strani kupca oz. zaradi nepravilne rabe blaga s strani kupca,
• za napake na blagu, ki so bile kupcu ob sklenitvi pogodbe znane ali mu niso mogle ostati neznane,
• za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bilo blago izročeno.


STVARNA NAPAKA

Ponudnik odgovarja za stvarne napake na izdelku, ki jih je izdelek imel takrat, ko je posest prešla na kupca, oz. če so se pokazale kasneje in so posledica vzroka, ki je obstajal že preden je nevarnost prešla na kupca.

Kaj je stvarna napaka po Zakonu o varstvu potrošnikov:
• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za normalno rabo izdelka;
• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
• če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane;
• če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Stvarno napako lahko kupec uveljavlja v dveh mesecih od odkritja le-te. Za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema ne odgovarjamo več. Kupec mora v obvestilu napako natančno opisati in nam omogočiti, da izdelek pregledamo. Če napaka ni sporna, bomo čim prej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugodili kupčevemu zahtevku. V nasprotnem primeru, bomo kupcu podali pisen odgovor.


VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.


IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Curaden Slovenija d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine www.zdrav-nasmeh.com hranimo in z njimi ravnamo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse osebne podatke hranimo kot poslovno tajnost in jih ne posredujemo tretjim osebam. Z izvedbo nakupa soglašate, da vaše podatke hranimo in uporabljamo za namene arhiva, statistike in neposrednega trženja. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za pošiljanje novic o ponudbi in drugih oglasnih sporočil.

Za varovanje osebnih podatkov je v podjetju Curaden Slovenija d.o.o. odgovorna ga. Karolina Marolt, ki je za vsa vprašanja dosegljiva na e-naslovu karolina.marolt@curaden.si.


PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik si prizadeva, da v čim krajšem času obravnava pritožbo in o tem obvesti kupca. Komunikacija s ponudnikom je v takih primerih ključna za uspešno razrešitev nastale situacije.


PRAVILA AKCIJE MESEC ZDRAVIH NASMEHOV

Akcija Mesec zdravih nasmehov poteka od 1. do 30. junija 2015 in je razdeljena na tri dele. Vsak del (10 dni) je namenjen eni od blagovnih znamk: Sonicare, CURAPROX in Jordan. Vse ugodnosti veljajo le ob nakupu v spletni trgovini Zdrav nasmeh in z dostavo po Sloveniji. Več o akciji in pravilih si preberite v priponki.


ODPADNE BATERIJE

Skladno z Uredbo o električni in elektronski opremi (Uradni list RS, št. 55/2015) vas obveščamo, da lahko ob nakupu nove električne in elektronske opreme, odpadno električno in elektronsko opremo prepustite nam.