ProxySoft 3v1

3v1 - plastični vdevalnik, mehka čistilna gobica in zobna nitka


Blagovna znamka:
Spletna cena: 8,56   
50010
Na zalogi
+


Zobna nitka ProsySoft 3v1 je večnamenska zobna nitka za vsakodnevno čiščenje, v eni enoti pa vsebuje:

  • vgrajen plastični vdevalnik,
  • mehko čistilno gobico za čiščenje medzobnih prostorov, pod mostički in za sponkami fiksnega ortodontskega aparata ter
  • nitko iz najlonskih vlaken.

Proizvajalec: ProxySoft Worldwide, LLC, ZDA

1. korak: S čvrstim plastičnim vdevalnikom vodimo nitko med zobe, pod mostičke in za sponke fiksnega ortodontskega aparata.

2. korak: Čistilno gobico pomikamo naprej in nazaj ter očistimo ostanke hrane in zobnih oblog iz medzobnih prostorov, pod mostički in za sponkami fiksnega ortodontskega aparata. Na čistilno gobico lahko nanesemo ustno vodo, zobno pasto ali predpisano zdravilo.

Premer gobice je 3,2 mm.

Skupna dolžina 1 kosa nitke je 70 cm.

V škatlici je 100 nitk.

  15.03.2020   Ortodontski aparat

Osnova za dobro ustno zdravje je temeljita ustna higiena, ki jo najlaže vzdržujemo z rednim odstranjevanjem zobnih oblog. Te niso nič drugega kot skupki bakterij in drugih mikroorganizmov, ki s svojim delovanjem lahko poškodujejo naše zobe in dlesni. Če želimo ohranjati dobro ustno zdravje, moramo dobro poznati svojo ustno votlino vključno z vsemi skritimi kotički, ki jih z zobno ščetko težje dosežemo, saj so to mesta z odličnimi pogoji za kopičenje bakterijskih oblog. Število takšnih kotičkov pa se nenadoma poveča, ko se v ustih pojavi fiksni zobni aparat.

Zobne obloge ne prizanašajo nikomur. Ogroženi so tako tisti, ki se smejijo s svojimi zobmi, kot tudi posamezniki s protetičnimi nadomestki. Pravzaprav so dlesni pri slednjih še bolj občutljive. Kako torej skrbeti za protetične nadomestke, če izgubljene zobe nadomešča katera od pogostih protetičnih rešitev, kot so mostički ali zobni vsadki?