ProxySoft Bridge and Implant

Zobna nitka za temeljito čiščenje pod mostički in okrog vsadkov.


Blagovna znamka:
Spletna cena: 11,90   
50310
Na zalogi
+


Zobna nitka ProxySoft Bridge and Implant je posebna nitka za čiščenje pod mostički in okrog vsadkov. Sestavljena je iz debele filamentne čistilne gobice in vdevalnika, da res temeljito očistimo mesta okrog vsadkov in pod mostički.

Zelo trd vdevalnik na vsakem koncu gobice omogoča vdevanje brez pomožne zanke za vdevanje.

Proizvajalec: ProxySoft, ZDA

1. korak: Vdevalnik vstavimo v medzobni prostor, pod mostiček, okrog vsadka ali za sponke fiksnega ortodontskega aparata.

2. korak: Čistilno gobico pomikamo naprej in nazaj ter očistimo želeni prostor. Na čistilno gobico lahko nanesemo ustno vodo, zobno pasto ali predpisano zdravilo.

Premer gobice je 4,7 mm.

Skupna dolžina 1 kosa nitke je 25,4 cm.

V škatlici je 30 nitk.

  15.03.2020   Ortodontski aparat

Osnova za dobro ustno zdravje je temeljita ustna higiena, ki jo najlaže vzdržujemo z rednim odstranjevanjem zobnih oblog. Te niso nič drugega kot skupki bakterij in drugih mikroorganizmov, ki s svojim delovanjem lahko poškodujejo naše zobe in dlesni. Če želimo ohranjati dobro ustno zdravje, moramo dobro poznati svojo ustno votlino vključno z vsemi skritimi kotički, ki jih z zobno ščetko težje dosežemo, saj so to mesta z odličnimi pogoji za kopičenje bakterijskih oblog. Število takšnih kotičkov pa se nenadoma poveča, ko se v ustih pojavi fiksni zobni aparat.

Zobne obloge ne prizanašajo nikomur. Ogroženi so tako tisti, ki se smejijo s svojimi zobmi, kot tudi posamezniki s protetičnimi nadomestki. Pravzaprav so dlesni pri slednjih še bolj občutljive. Kako torej skrbeti za protetične nadomestke, če izgubljene zobe nadomešča katera od pogostih protetičnih rešitev, kot so mostički ali zobni vsadki?