ProxySoft Periodontal

Parodontala supernitka sestavljena iz čvrstega vdevalca, odebeljene čistilne gobica in zobne nitke


Blagovna znamka:
Spletna cena: 13,48   
50210
Na zalogi
+


Zobna nitka ProxySoft Periodontal je nitka za posebne potrebe, ki v eni enoti vsebuje vgrajen zelo čvrst vdevalnik, nitko in izredno odebeljeno filamentno čistilno gobico za čiščenje velikih medzobnih prostorov, kjer nastajajo vzroki za odstopanje dlesni.

Nitka je uporabna za vsakodnevno uporabo pri parodontalnih težavah, čiščenju pod mostički, pri implantatih in pri fiksnih ortodontskih aparatih.

Proizvajalec: ProxySoft, ZDA

1. korak: Vdevalec vstavimo v medzobni prostor, pod mostiček ali sponke fiksnega ortodontskega aparata.

2. korak: Čistilno gobico pomikamo naprej/nazaj in očistimo želeni prostor. Na čistilno gobico lahko dodamo ustno vodo, zobno pasto ali predpisano zdravilo.

3. korak: Nitko uporabimo za čiščenje preostalih medzobnih prostorov.

Premer gobice je 4,7 mm.

Skupna dolžina 1 kosa nitke je 70 cm.

V škatlici je 50 nitk.

  15.03.2020   Ortodontski aparat

Osnova za dobro ustno zdravje je temeljita ustna higiena, ki jo najlaže vzdržujemo z rednim odstranjevanjem zobnih oblog. Te niso nič drugega kot skupki bakterij in drugih mikroorganizmov, ki s svojim delovanjem lahko poškodujejo naše zobe in dlesni. Če želimo ohranjati dobro ustno zdravje, moramo dobro poznati svojo ustno votlino vključno z vsemi skritimi kotički, ki jih z zobno ščetko težje dosežemo, saj so to mesta z odličnimi pogoji za kopičenje bakterijskih oblog. Število takšnih kotičkov pa se nenadoma poveča, ko se v ustih pojavi fiksni zobni aparat.

Zobne obloge ne prizanašajo nikomur. Ogroženi so tako tisti, ki se smejijo s svojimi zobmi, kot tudi posamezniki s protetičnimi nadomestki. Pravzaprav so dlesni pri slednjih še bolj občutljive. Kako torej skrbeti za protetične nadomestke, če izgubljene zobe nadomešča katera od pogostih protetičnih rešitev, kot so mostički ali zobni vsadki?