Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 15,00 € velja do 31. 5. 2020.

Kategorije Kategorije

Slovenijo obiskal dr. Herbert Pick, snovalec biofunkcionalne dude CURAPROXZačetek maja smo v Sloveniji gostili ortodonta Herberta Picka, snovalca biofunkcionalne, ortodontsko optimizirane dude, ki varuje pred nepravilno rastjo zob in spodnje čeljusti. Na dveh dogodkih, ki smo jih pripravili za novinarje in strokovno javnost, so se dr. Picku pridružile še Dayo Sophia Oliver, diplomirana babica, Vesna Kaloh, specialistka zobne in čeljustne ortopedije ter Urška Pavčnik, mamica, blogerka in avtorica portala Oopsi.si.

Herbert Pick je bo svojem obisku povedal: »Dojenje in neuporaba kakršne koli dude je najboljši način za pomirjanje dojenčkov. Če mama doji dovolj dolgo, dude ne boste potrebovali. Če pa boste morali uporabiti katero, se prepričajte, da je to dobra duda, ki spodbuja razvoj.« Kakšna duda to zmore, nam je razložil s primerjavo običajne in ortodontsko optimizirane dude.


Pri dudi CURAPROX Baby, ki jo je razvil, povezava med sesalnim delom dude in ustnim ščitom zasnovana tako, da je čim bolj ploska. S tem se kar najbolj zmanjša možnost za razvoj odprtega ugriza. Duda se prilega ob nebo v konkavni obliki in stranski krilci preprečujeta nastanek križnega ugriza prav s simuliranjem pritiska jezika na straneh neba. Duda je izdelana večinoma iz silikona, tako da mehka silikonska membrana daje prijeten občutek in podpira naravni proces požiranja. Druga velika prednost pa je, da duda posnema bradavico in tako spodbuja razvoj jezika. Vse druge običajne dude pritisnejo v sredino neba in preprečijo jeziku pritiskanje ob straneh neba. Taka duda zato lahko povzroči gotsko nebo, ki se navadno povezuje s križnim ugrizom. Z ortodontsko optimizirano dudo se želi nadomestiti funkcija jezika, da se s tem prepreči nastanek križnega ali odprtega ugriza.

Predstavitvi je sledilo druženje in priložnost za živahno razpravo.