Obvestilo Spletna stran www.zdrav-nasmeh.com uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo varno, naprednejšo izkušnjo. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tukaj.    OK

Nega medzobnih prostorov je pomemben korak pri vsakodnevni skrbi za ustno zdravje, za ljudi z različnimi oblikami parodontalnega obolenja pa celo nepogrešljiv. Za popolno nego zob in dlesni ter svež dah je ob zobni ščetki priporočljivo uporabiti še medzobne ščetke, ki jih lahko varno vstavite v medzobni prostor, kjer se bodo ščetine popolnoma razprle ter učinkovito in brez poškodb očistile dlesen in stranski površini zob.

Kako izbrati in uporabljati medzobne ščetke

Pri izbiri ustrezne velikosti medzobnih ščetk vam bo najbolje svetoval zobozdravnik ali ustni higienik.


V kolikor se boste izbire lotili sami, v medzobni prostor najprej poskusite vstaviti najmanjšo, šele nato večje medzobne ščetke. Ustrezna je največja, ki jo brez večje sile vstavite v medzobni prostor. Če boste uporabljali premajhno medzobno ščetko, čiščenje z njo ne bo učinkovito, ker ščetine ne bodo dosegle kritičnih mest v medzobnem prostoru. S preveliko pa lahko z uporabo na silo poškodujete dlesni.


Uporaba medzobnih ščetk je dokaj preprosta. Postavimo jo na mesto vhoda v medzobni prostor – med zoboma pri dlesni. Pod ustreznim kotom jo potisnemo do sredine medzobnega prostora in nato naprej, da konica medzobne ščetke preide na drugo stran. Medzobno ščetko nato previdno izvlečemo in nato ponovimo pri vseh medzobnih prostorih.


Nova serija medzobnih ščetk

Učinkovitim, varnim in vzdržljivim medzobnim ščetkam CURAPROX se je pridružila nova serija CPS perio, posebej namenjena pacientom z različnimi stopnjami vnetja dlesni. Medzobne ščetke CURAPROX CPS perio so hkrati učinkovite in prijetne za uporabo, kar je pomembno predvsem pri čiščenju večjih in izpostavljenih medzobnih prostorov, kjer so pogoste bolečine.

Priročne so za čiščenje:

● ob nosilcih fiksnega ortodontskega aparata,

● ob nadgrajenih zobnih vsadkih, kjer se bakterije še lažje kopičijo,

● večjih medzobnih prostorov

● globljih obzobnih žepov.


Novo serijo medzobnih ščetk CPS perio, ki po svojih lastnostih predstavlja nadaljevanje serije CPS prime, odlikujejo izjemno dolge in nežne ščetine ter močnejše kirurško žično jedro CURAL®, ki zagotavlja njihovo prožnost in trpežnost. Ne vsebujejo niklja, zato so primerne tudi za uporabo pri ljudeh z alergijo na to sestavino. Pritrditev na vsa držala je enostavna – s sistemom na klik.

Medzobne ščetke CPS perio so na voljo v štirih velikostih: CPS 405, CPS 406, CPS 408 in CPS 410 in nadomeščajo dosedanjo serijo CPS regular.