Ko zobna in medzobna ščetka nista dovoljZgodi se, da kljub ustrezni izbiri in uporabi zobne in medzobne ščetke ter zobne nitke, ne moremo zagotoviti zadostnih pogojev za vzdrževanje dobrega ustnega zdravja. Vzrokov je lahko več. Stres, hormonske spremembe, oslabljen imunski sistem, operativni posegi in puljenje. Pri fiksnih ortodontskih aparatih je na primer veliko težko dostopnih mest, ki otežujejo temeljito ščetkanje. V takih primerih si pomagamo z ustnimi vodami, pastami in geli, ki vsebujejo učinkovine s protibakterijskim delovanjem.

Ko je ščetkanje oteženo, si pomagamo
z izdelki Curasept ADS®

Za ustrezno obvladovanje zobnih oblog v posebnih primerih, je primerna uporaba kemičnih sredstev v obliki ustne vode, paste ali gela. Tovrstni izdelki naj bodo predvsem varni in učinkoviti.


Ustna voda brez alkohola
in s klorheksidinom (CHX), ki ne zabarva

Protibakterijsko učinkovitost zagotavljajo pripomočki s klorheksidinom (CHX), ki dokazano pomaga pri obvladovanju zobnih oblog, vendar lahko zabarva. Pri izdelkih Curasept ADS® možnost zabarvanja učinkovito obvladuje patentirana formula »Anti-Discoloration System« (ADS®), zato je možnost rjavo-rumenkastih madežev na zobeh in sluznici minimalna. Ustne vode Curasept ADS® prav tako ne vsebujejo alkohola, zato ne izsušujejo ustne sluznice, možnost za spremembo v zaznavi okusa pa je minimalna. Zobni pasti in gela Curasept ADS® ne vsebujejo penila, natrijevega lavrilsulfata (SLS), ki se sicer pogosto pojavlja v zobnih pastah, lahko pa povzroči nastanek aft in precej skrajša čas učinkovitosti klorheksidina.

Linija izdelkov Curasept ADS® je zaradi svojih lastnosti zagotovo varna in učinkovita kemična zaščita pred nastankom bakterijskih oblog, na katero se lahko zanesemo.