Obvestilo Spletna stran www.zdrav-nasmeh.com uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo varno, naprednejšo izkušnjo. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tukaj.    OK

Zgodi se, da kljub ustrezni izbiri in uporabi zobne in medzobne ščetke ter zobne nitke, ne moremo zagotoviti zadostnih pogojev za vzdrževanje dobrega ustnega zdravja. Vzrokov je lahko več. Stres, hormonske spremembe, oslabljen imunski sistem, operativni posegi in puljenje. Pri fiksnih ortodontskih aparatih je na primer veliko težko dostopnih mest, ki otežujejo temeljito ščetkanje. V takih primerih si pomagamo z ustnimi vodami, pastami in geli, ki vsebujejo učinkovine s protibakterijskim delovanjem.

Za ustrezno obvladovanje zobnih oblog v posebnih primerih, je priporočljiva uporaba kemičnih sredstev v obliki ustnih vod, zobnih past ali gelov. Tovrstni izdelki naj bodo predvsem varni in učinkoviti.


Klorheksidin z močjo narave

Klorheksidin velja za preizkušen in zanesljiv antiseptik z nekaj možnimi neželenimi stranskimi učinki, kot je zabarvanje ustne sluznice. Ti po prenehanju terapije sicer izzvenijo, kljub temu pa je posameznikovo izkušnjo ob uporabi mogoče izboljšati. Prav to je cilj formule v novi liniji Perio Plus+, ki združuje klorheksidin in CITROX®, naravni izvleček grenke pomaranče. Njegovi antiseptični učinki so močnejši in širši od učinkov klorheksidina, zato Perio Plus+ vsebuje oboje in tako zagotavlja izboljšano učinkovitost.

Izberite izdelke, ki so učinkoviti, varni in sprejemljivi

Če želimo, da obvladovanje zobnih oblog s kemičnimi sredstvi zares podpre mehansko čiščenje, mora biti učinkovito. To pomeni, da mora zagotavljati dobro zaščito zobem in dlesni pred težavami v ustni votlini – tudi kadar je ščetkanje oteženo. Ob tem naj bodo uporabljeni izdelki varni, torej naj ne vsebujejo škodljivih učinkovin, kot sta alkohol in natrijev lavrilsulfat. Navsezadnje pa je pomembno še, da je uporaba za posameznika sprejemljiva. To pomeni, da imajo taka sredstva čim manj neželenih učinkov, na primer obarvanje zobne sklenine in spremembo zaznave okusa.

Linija izdelkov CURAPROX Perio Plus+ je zaradi svojih lastnosti varna in učinkovita kemična zaščita pred nastankom bakterijskih oblog, na katero se lahko zanesemo.