Številni pregovori o smehu, ki jih poznamo, pričajo o tem, da smeh lahko zelo vpliva na naše življenje. Če ob tem zapišemo še tistega najpogosteje slišanega, da je smeh pol zdravja, in to podkrepimo z utemeljitvami, ki jih lahko preberete v nadaljevanju, ni razloga, da se v letu 2016 ne bi potrudili čim večkrat narisati nasmeha na obraz – sebi in drugim.

Smeh je pol zdravja

• Smeh sprosti celotno telo – tako mišice kot tudi stres.

• Smeh spodbudi imunski sistem – zniža raven stresnih hormonov in spodbuja nastajanje protiteles, ki se v našem telesu borijo proti raznim boleznim.

• Smeh sproži izločanje endorfinov, imenovanih tudi hormoni sreče – zaradi njih se počutimo bolje, začasno pa lahko tudi olajšajo morebitno telesno bolečino.

• Smeh ščiti srce – izboljša delovanje srčno-žilnega sistema in poveča pretok krvi, kar nas pomaga ščititi pred srčnim zastojem in drugimi srčno-žilnimi boleznimi.


Kako poskrbeti za več smeha

1. Soustvarjajte situacije, ki bodo dajale priložnost za smeh.

2. Oglejte si komičen film ali nadaljevanko.

3. V kinu ali gledališču si privoščite ogled komedije.

4. Družite se z zabavnimi ljudmi.

5. Spomnite se zabavnega pripetljaja iz preteklosti.

6. V knjigarni poiščite humorne knjige ali stripe.

7. Priredite zabavno druženje s prijatelji.

8. Pojdite na tečaj joge smeha.

9. Poiščite si čas za zabavne aktivnosti
(npr. bovling, karaoke, družabne igre).


Naše ustno zdravje naj ne bo razlog za manj smeha

Dejstvo je, da se bomo več in še raje smejali, če bomo mislili tudi na svoje ustno zdravje. Zato poskrbite za:

uporabo kakovostnih pripomočkov za ustno higieno,

• redno in temeljito ščetkanje ter čiščenje medzobnih prostorov,

pravilen način ščetkanja,

• redne obiske pri zobozdravniku in ustnem higieniku.

Nasmehe na obraze vaših bližnjih vam v prihajajočih prazničnih dneh lahko pomagamo narisati tudi mi. Zbrali smo nekaj namigov za obdarovanje tistih, ki jim v prihajajočem letu želite veliko zdravih nasmehov.

Superduo – komplet za popolnoma čiste zobe združuje zobno ščetko CS 5460, tri velikosti medzobnih ščetk CPS prime in držalo za medzobne ščetke s pokrovčkom (preverite tukaj)

Black is White – set belilne zobne paste z aktivnim ogljikom z osvežujočo aromo limete in mentola v elegantni črni embalaži »Black is White« skupaj s črno zobno ščetko CS 5460 (preverite tukaj)

White is Black – set belilne zobne paste z aktivnim ogljikom z izjemno blagim okusom limete in mentola v nežni beli embalaži »White is Black« skupaj z belo zobno ščetko CS 5460 (preverite tukaj)

Sonicare DiamondClean VIOLA – električna zobna ščetka za učinkovito odstranjevanje zobnih oblog s patentirano sonično tehnologijo. Odlikuje jo 5 načinov ščetkanja, časovna merilnika in dvojni napajalni sistem. Komplet vsebuje držalo Sonicare DiamondClean, 2 nastavka DiamondClean standard, 2 zaščitni kapici, 1 polnilni kozarec, 1 polnilno enoto, 1 polnilno potovalno torbico, 1 USB-pretvornik in 1 USB-kabel (preverite tukaj)

Več idej za obdarovanje najdete v spletni trgovini Zdrav nasmeh.