Perio Plus+ je popolnoma nova linija izdelkov CURAPROX, ki združuje ustne vode, zobno pasto ter gel s klorheksidinom in CITROX®-om, naravnim izvlečkom grenke pomaranče z antiseptičnim, protiglivičnim in protivirusnim delovanjem. Kombinacija klorheksidina in CITROX®-a je dokazano močnejša* od samostojne uporabe klorheksidina in uspešno obvladuje bakterijske obloge ter ščiti pred težavami z zobmi in dlesnimi, na primer kariesom, gingivitisom in parodontitisom.

Izdelki Perio Plus+ bodo prišli še posebej prav posameznikom, ki so podvrženi težavam z zobmi in obzobnimi tkivi, kot so karies, krvavenje in odmik dlesni. Njihova uporaba pripomore k obnovi ustnih tkiv, ščiti pred kariesom ter zmanjšuje občutljivost zob in dlesni. Ustne vode z večjo koncentracijo klorheksidina pa je včasih priporočljivo uporabiti že pred invazivnimi zobozdravstvenimi posegi.


Ustne vode, zobna pasta in gel iz nove linije vsebujejo CITROX® in preizkušene koncentracije klorheksidina. Dodana sta jim še polilizin in kopolimer PVP/VA, ki na zobeh, dlesnih in sluznici tvori zaščitni film. Skupaj z brezovim sladkorjem ksilitolom zagotavlja močno zaščito pred kariesom. Ustna voda Regenerate, gel Focus in zobna pasta Support vsebujejo tudi hialuronsko kislino. Slednji je dodan še natrijev fluorid, ki ga vsebuje tudi ustna voda Balance.
*Malic S., Emanuel C., Lewis M.A.O. in Williams D.W. Protimikrobno delovanje novih ustnih vodic proti planktonskim celicam in biofilmom s patogenimi mikroorganizmi. Microbiol Discov. 2013; 1:11. http://dx.doi.org/10.7243/2052-6180-1-11