Obvestilo Spletna stran www.zdrav-nasmeh.com uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo varno, naprednejšo izkušnjo. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tukaj.    OK

Zakaj, če me pa nič ne boli, bi marsikdo pomislil. Vendar bolečina ni pravi razlog za obisk zobozdravnika. Ko boli je lahko za zob ali dlesen že prepozno.

Zobobol ali oteklina pomeni že nujen primer in zobozdravnik vas bo v ordinacijo sprejel tudi brez predhodnega naročila.

Nudil vam bo strokovno pomoč, oteklina bo s časom splahnela in zobobol bo minil. Na prvi pogled bo vse tako kot je bilo pred težavami v ustih. Vendar vaš zob ne bo več samo vaš zob, v najboljšem primeru ga bo krasila plomba. Če so bile prizadete dlesni, pa ste si na mehkih obzobnih tkivih pridelali trajne poškodbe. Zato za obisk zobozdravnika ne čakajte na bolečino.

Kdaj torej obiskati zobozdravnika?

Če ga letos še niste, se na pregled naročite čim prej. Strokovnjaki za ustno zdravje namreč priporočajo vsaj en preventivni pregled na leto. Zobozdravnik bo natančno pregledal zobe in dlesni in vam po potrebi svetoval o ustrezni ustni higieni. Z enim preventivnim pregledom na leto ter redno in učinkovito ustno higieno boste korak bližje, da obdržite svoje zobe za vse življenje.
Morda se za obisk odločite v času med 15. oktobrom in 15. novembrom 2017, ko bo v večini ordinacij v Sloveniji potekal mesec Zdravih dlesni. Zobozdravniki, ki v akciji sodelujejo, paciente aktivno ozaveščajo o posledicah vnetja dlesni in parodontalne bolezni ter predstavijo varne in učinkovite pripomočke za vzdrževanje čistih zob in zdravih dlesni.