Obvestilo Spletna stran www.zdrav-nasmeh.com uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo varno, naprednejšo izkušnjo. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tukaj.    OK

Če nasmeh krasi fiksni ortodontski aparat, potem je izziv čiščenje težko dostopnih mest okoli nosilcev in žičk. Pri malčkih se hrana rada skrije v globokih brazdah na grizni površini kočnikov ali pri ščetkanju spregledamo še ne popolnoma izraščene prve stalne zobke – šestice. Pri vsakodnevni ustni higieni običajno kratko potegnejo tudi težko dostopna mesta, kot so modrostni zobje ali skriti kotički pri nepravilno poravnanih zobeh. Predvsem nosečnice pa vedo, kako neprijeten je refleks bruhanja med ščetkanjem.


Ustni higieni ljudje nismo pripravljeni nameniti več kot povprečno dve minuti časa, kar je, če dobro premislimo, izjemno malo. Sploh v primerjavi s tem, koliko časa smo si pripravljeni vzeti za manikiro ali pedikuro, higieno las in urejanje pričeske ali ličenje. Čeprav zaradi neurejenih nohtov ali umazanih las ne bomo zboleli, slaba ustna higiena pa vpliva na zdravje zob in dlesni, hkrati pa še na sistemsko zdravje.

En snop ščetin, številni načini uporabe

Zato je smiselno stremeti k popolni ustni higieni in če se pri ščetkanju soočate s katerimi od zgoraj naštetih izzivov, vas bližje k popolnosti lahko pripelje čopasta zobna ščetka. Njena posebnost je, da ima na glavi en snop ščetin, prav pa pride v številnih okoliščinah.


Za zobnim aparatom se zatakne več umazanije kot mislite

Po končanem ortodontskem zdravljenju se pogosto dogaja, da so zobje sicer lepo poravnani, vendar ostanejo ob nosilcih fiksnega ortodontskega aparata poškodovani zaradi zobne gnilobe. Da se kaj takega ne bi zgodilo, je poleg zobne ščetke priporočljivo uporabiti tudi nekatere druge pripomočke. Pomagamo si lahko z večjimi medzobnimi ščetkami, zelo uspešni pa bomo še z uporabo ščetke z enim snopom ščetin. Ta bo zelo učinkovito očistila težko dostopna mesta okoli nosilcev in žičk fiksnega ortodontskega aparata, kjer je velika verjetnost, da se, zaradi ne temeljitega čiščenja, pojavi karies.


Zobna gniloba ni prisrčna niti pri otrocih

Kljub temu, da s časom izpadejo, je nujna tudi higiena mlečnih zob. Posebno pozornost velja nameniti globokim brazdam na griznih ploskvah kočnikov, saj so izvrstno zatočišče za ostanke hrane. Najlažje jih je popolnoma očistiti s ščetko, ki ima samo en snop ščetin. Okroglo prirezane ščetine dosežejo še tako težko dostopna mesta. Čopasta ščetka pa pride prav še za prve stalne zobke – šestice, ki jih z običajno ščetko, v času izraščanja, velikokrat pozabimo poščetkati.


Umazanija se zavoha tudi iz zadnje vrste

Predstavljajte si, da ste se ustne higiene z mehko in gosto zobno ščetko lotili pri spodnji enki in dvojki ter nadaljujete v smeri proti kočnikom. Zdaj ščetkate zunanjo stran spodnjih kočnikov. Krožite po dlesni in šestici, sedmici, nato po modrostnem zobu. Kako nadaljujete? Večina preskoči na notranjo stran in pri tem popolnoma zanemari zadnjo ploskev zadnjega zoba. Zadnji v vrsti nimajo soseda, zato je za ščetkanje na voljo cela stranska ploskev zadnjega kočnika v vrsti, ki ga ščetine zelo pogosto zgrešijo. Lahko zato, ker nam je tiščanje zobne ščetke tako globoko v ustno votlino nepredstavljivo ali nam gre pri tem celo na bruhanje. Zaradi svoje oblike je čopasta ščetka nepogrešljiva pri higieni težko dostopnih mest, kot so zadnji zobje v vrsti. Tudi v primeru, če se pri ščetkanju zob soočate z refleksom bruhanja.Čiščenje okoli zobnih vsadkov je lahko enostavnejše

Okroglo prirezane ščetine CUREN® na čopasti ščetki so nepogrešljive pri čiščenju okoli protetično nadgrajenih zobnih vsadkov, saj se odlično prilegajo anatomiji dlesni. Higiena zobnih vsadkov je prav tako pomembna, kot skrb za naravne zobe. Posledica nepravilne ustne higiene je namreč lahko vnetje dlesni, pozneje pa kronično vnetje v žepku, z izgubo kosti ob zobnih vsadkih. To lahko privede celo do omajanja vsadka, njegove izgube in izgube okoliške okostnine.

Čopasta zobna ščetka CURAPROX CS single v vaših ustih doseže in očisti tudi najbolj skrite kotičke. Z njo boste kos še tako velikemu izzivu in korak bližje k popolni ustni higieni.