Vzrok za slab dah se lahko skriva v medzobnih prostorihSte že sedeli na kavi ali sestanku s prijateljem ali kolegom, ki mu je strašno smrdelo iz ust? Kako veste, da ta prijatelj niste vi? Če uporaba medzobnih ščetk ni v vašem vsakodnevnem ritualu ustne higiene, ste namreč resen kandidat za slab dah.

Ena od posledic pomanjkanja higiene medzobnih prostorov je namreč lahko tudi slab dah. Se sprašujete zakaj? Odgovor je dokaj enostaven. Tako kot se zobne obloge nabirajo na sprednji, zadnji in grizni ploskvi vsakega zoba, se škodljive bakterije brez težav primejo tudi na ploske med dvema zoboma. Tam jih boste dosegli samo z ustrezno izbranimi, varnimi in učinkovitimi medzobnimi ščetkami.


Ste si oddahnili, ker nitkate? Nikar tako hitro ...

Zobna nitka namreč ni najučinkovitejši pripomoček za čiščenje medzobnih prostorov. Predvsem pri kočnikih zobna nitka nikakor ne more doseči celotne ploskve zoba v medzobnem prostoru. Pri tem je najbolj zgovorna spodnja primerjava.


Ker so kočniki konkavne oblike zobna nitka v medzobnem prostoru ni učinkovit in varen pripomoček za čiščenje medzobnega prostora. Zobno nitko uporabljajte samo tam, kjer uporaba medzobne ščetke ni mogoča.
Ustrezno izbrana medzobna ščetka zapolni celoten medzobni prostor in svojo nalogo opravi učinkoviteje kot zobna nitka. Pri izbiri ustrezno velikih medzobnih ščetk in načinu uporabe vam najbolje svetuje zobozdravnik ali ustni higienik. Ena velikost medzobne ščetke namreč ne bo ustrezala vsem medzobnim prostorom


Ne odlašajte z obiskom strokovnjaka za ustno zdravje, sploh, če letos še niste bili na redni vsakoletni kontroli. Če si termin zagotovite med 15.10. in 15.11.2017 boste najverjetneje deležni koristnih informacij o pomenu čiščenja medzobnih prostorov. V tem času v več kot 850 ambulantah za ustno zdravje poteka akcija Zdrave dlesni.