Uporabite kodo BLUEM20 za 20 % popust na vse izdelke Bluem, do 31. 7. 2024.

Uporaba belilnih zobnih past je ena najbolj priljubljenih domačih metod za beljenje zob, vendar ima vsaj dve slabosti. Te paste so običajno visokoabrazivne, zato lahko poškodujejo zobno sklenino, ali pa vsebujejo belila, ki vplivajo na naravno ravnovesje v ustih. Redkeje se za beljenje zob uporabljajo zobne paste z dodanim aktivnim ogljikom. Takrat zabarvanje zob namesto abrazivnih delcev ali kemičnega beljenja odstrani aktivni ogljik, ta pa zobni pasti daje tudi posebno črno barvo.


Uporaba aktivnega ogljika je stara in že dokazana metoda, ki zabarvanje zob nežno odstrani, ne da bi pri tem poškodovala zobno sklenino. Dokaz, kako deluje belilna zobna pasta brez belila in abrazivnih delcev, je nova črna zobna pasta »Black is White« blagovne znamke CURAPROX. Združuje vse lastnosti zobnih past Enzycal, belilno moč pa ji dajeta aktivni ogljik in dodan optični učinek: na zobeh se naredi prosojen filter, ki zmanjša rumeno zabarvanje, kar naredi zobe bolj bele brez uporabe kemičnih snovi.

Zobno pasto »Black is White« odlikujejo naslednje lastnosti:

  • Nižji faktor abrazivnosti (okoli 50 RDA) kot pri večini zobnih past, ki velikokrat vsebujejo abrazivne delce, kot so kreda, silikati, plovec ali bentonit. Ti so v zobni pasti neželeni zato, ker ob tem, da odstranijo zabarvanje, tudi načenjajo zobno sklenino. Rezultat so abrazije – poškodbe na zobni sklenini.
  • Brez penila SLS, ki je pogosto prisotno v čistilih, šamponih, gelih za prhanje in zobnih pastah ter suši ustno sluznico in škodi njeni membrani. Zato se poveča tveganje za razjede (afte) v ustih.
  • Malo eteričnih olj – prevelike količine dražijo ustno sluznico.
  • Dodani so encimi, ki povečajo antibakterijsko in antivirusno delovanje sline. Dodatno ščitijo pred nastankom zobne gnilobe in pomagajo pri odpravljanju občutka suhih ust.
  • Dodan nanohidroksilapatit služi kot zaščitna plast na zobu, ker ima podobno strukturo kot zobna sklenina.

Novo črno zobno pasto, ki bo na voljo od 23. novembra 2015, lahko kupite v dveh različicah:

  • • z osvežujočo aromo limete in mentola v elegantni črni embalaži »Black is White« skupaj s črno zobno ščetko CS 5460,
  • • z izjemno blagim okusom v nežni beli embalaži »White is Black« skupaj z belo zobno ščetko CS 5460.