Snežno beli zobje in zagorela kožaSliši se kot odlična poletna kombinacija, vendar do nje ne pridemo kar tako. Za popolnoma bele zobe je običajno potrebno beljenje, saj je naravna barva zobne sklenine pri večini nekoliko rumenkasta. Taki zobje bi naj bili bolj kakovostni oziroma trdnejši.

Barva zobne sklenine je tako unikatna, kot prstni odtis. Odvisna je od dedne zasnove in ostalih vplivov, ki povzročajo zabarvanje, na primer zobni kamen, kajenje, čaj, kava, vino, pa še kaj bi se našlo. V kolikor želimo vplivati na barvo zob, se prepričajmo, da to storimo predvsem varno.

Sami se lahko zabarvanj uspešno in varno lotimo z električno zobno ščetko s sonično tehnologijo, ki ustvarja edinstveno dinamično čistilno delovanje, očisti težje dostopna mesta in z izbiro različnih načinov delovanja dokazano očisti tudi zabarvanja zobne sklenine.


Za bolj bele zobe si lahko pomagamo z uporabo belilne zobne paste z aktivnim ogljikom, ki ne poškoduje zobne sklenine, na zobeh pa naredi prosojen filter, ki zmanjša rumeno zabarvanje. Zobnega kamna sami nikakor ne bomo mogli odstraniti, zato je najbolj priporočljiv obisk zobozdravnika. Slednji vam lahko zobe tudi pobeli, in sicer z različnimi strokovnimi metodami beljenja.

Preden pomislite na beljenje zob, poskrbite, da bodo vaši zobje predvsem čisti in zdravi.