Če z določenim delom svojega telesa nismo zadovoljni, nam napredek v medicini danes omogoča marsikateri popravek. Tudi pri zobeh je tako. Do bolj belega nasmeha nas lahko pripeljejo različne poti, mi pa ubiramo samo tiste, ki bodo učinkovite in varne za zobe in dlesni. Zveni zanimivo? Kliknite za zbrane nasvete.

Beljenje zob brez belil in abrazivnih delcev

Uporaba belilnih zobnih past je ena najbolj priljubljenih domačih metod za beljenje zob. Običajno zato, ker ne zahteva obiska strokovnjaka za ustno zdravje in ker je cenovno ugodnejša. Vendar to naj ne bosta edina razloga, da odhitite v najbližjo prodajalno in domov odnesete katero koli belilno zobno pasto. Da ne boste naredili več škode kot koristi, prej preverite sestavo izdelka, ki ga nameravate kupiti.

Snežno beli zobje in zagorela koža

Sliši se kot odlična poletna kombinacija, vendar do nje ne pridemo kar tako. Za popolnoma bele zobe je običajno potrebno beljenje, saj je naravna barva zobne sklenine pri večini nekoliko rumenkasta. Taki zobje bi naj bili bolj kakovostni oziroma trdnejši.

Beljenje zob z aktivnim ogljikom

Uporaba belilnih zobnih past je ena najbolj priljubljenih domačih metod za beljenje zob, vendar ima vsaj dve slabosti. Te paste so običajno visokoabrazivne, zato lahko poškodujejo zobno sklenino, ali pa vsebujejo belila, ki vplivajo na naravno ravnovesje v ustih. Redkeje se za beljenje zob uporabljajo zobne paste z dodanim aktivnim ogljikom. Takrat zabarvanje zob namesto abrazivnih delcev ali kemičnega beljenja odstrani aktivni ogljik, ta pa zobni pasti daje tudi posebno črno barvo.

Beljenje zob

Tako kot ima vsak človek na svetu edinstven prstni odtis, tako unikatni so tudi naši zobje – ne le po številu, obliki, kakovosti in položaju v ustih, ampak tudi po barvi. Ta je že po naravi različnih odtenkov – od bolj snežno belih do bež in sivkastih tonov, odvisna pa je od naše dedne zasnove ter zunanjih in notranjih zabarvanj. Prva povzročajo zobni kamen, površinske zobne obloge in zabarvanja zaradi cigaret, uživanja kave, čaja in vina, za druga pa je med drugim krivo uživanje nekaterih zdravil, zdravljenje zob in dedne bolezni. Kljub temu da je bolj rumenkasta barva zob v primerjavi z našo kožo videti bolj naravna, taki zobje pa naj bi bili tudi kakovostnejši oziroma trdnejši, danes pod vplivom holivudskih trendov stremimo k bolj belim zobem. Tu nastopi beljenje zob.

Zadnji dodani nasveti Zadnji dodani nasveti