Obvestilo Spletna stran www.zdrav-nasmeh.com uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo varno, naprednejšo izkušnjo. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tukaj.    OK

Ste se kdaj vprašali, kako strokovnjak za ustno zdravje ve, katera medzobna ščetka CURAPROX je za vas najprimernejša? Ni skrivnost, da si zobozdravniki in ustni higieniki povečini pomagajo s patentirano sondo IAP (angl. Interdental Access Probing), s katero enostavno in natančno določijo velikost medzobne ščetke.

Pomen merjenja dostopa v medzobni prostor

Eden od najučinkovitejših pripomočkov za čiščenje medzobnih prostorov, ki tvorijo kar 30 % zobne površine, je medzobna ščetka. Ta hkrati očisti konkavne površine, žlebič med zobom in dlesnijo v medzobnem prostoru (sulkus) in problematično mesto pod stično površino med dvema zoboma. Pomembno pa je, da je medzobni prostor ustrezno izmerjen in da je izbrana najoptimalnejša velikost medzobne ščetke, saj bo le tako lahko čiščenje učinkovito.

Način merjenja

Strokovnjak za ustno zdravje lahko velikost medzobne ščetke enostavno in natančno izmeri s patentirano sondo IAP.


1. korak: V medzobni prostor vstavi sondo IAP, ki ima štiri ali pet različnih barv. Tista s petimi barvami meri tudi najmanjše medzobne prostore (zanje so primerne medzobne ščetke iz serije CPS prime), sonda s štirimi barvami pa meri tudi večje (izbrane medzobne ščetke bodo iz serije CPS perio). Zadnja vidna barva na sondi IAP predstavlja optimalno velikost medzobne ščetke.

2. korak: Izbrano medzobno ščetko vstavi v medzobni prostor, po potrebi pa prilagodi njeno velikost, če ugotovi, da je to potrebno. Sonda IAP je namreč bolj toga od medzobne ščetke, zato je včasih potrebna prilagoditev velikosti medzobne ščetke. Z izbrano medzobno ščetko nato očisti medzobni prostor.

3. korak: Z barvnimi ponazoritvami na diagramu pacientu da natančna navodila, s katerimi medzobnimi ščetkami CPS lahko sami poskrbijo za ustrezno nego.