Kako očistiti zobe, ko je ščetkanje oteženo?Pri skrbi za zdravje zob in obzobnih tkiv je najpomembnejše učinkovito mehansko obvladovanje zobnih oblog - ščetkanje. To pomeni, da potrebujemo ustrezne mehanske pripomočke – zadostuje super dvojec: zobna in medzobna ščetka. Kaj pa v primerih, ko je ščetkanje oteženo?

Včasih ščetkanje ni možno, recimo zaradi operativnih posegov ali puljenja. V teh primerih za ustrezno obvladovanje zobnih oblog uporabimo kemična sredstva, ki so na voljo v obliki ustne vode, paste ali gela. Pri tovrstnih izdelkih je pomembno, da so varni in učinkoviti.


Za protibakterijsko učinkovitost pri sistemu izdelkov Curasept ADS® poskrbi klorheksidin (CHX), ki učinkovito obvladuje nastanek zobnih oblog.

Za neželene stranske učinke poskrbi patentirana formula ADS®, ki zmanjšuje možnost morebitnih neželenih učinkov klorheksidina, kot je rjavo-rumenkasto zabarvanje na zobeh.


Izdelki Curasept ADS® ne vsebujejo alkohola, zato ne izsušujejo ustne sluznice, zmanjšana pa je tudi možnost spremembe zaznave okusa. Prav tako izdelki ne vsebujejo penila SLS, ki sicer precej skrajša delovanje klorheksidina in je pogost povzročitelj aft.

Po operativnih posegih, puljenju in v drugih primerih, ko je ščetkanje oteženo, si torej lahko pomagamo z izdelki Curasept ADS®, ki varno in učinkovito poskrbijo za zobne obloge.