Uporabite kodo BLUEM20 za 20 % popust na vse izdelke Bluem, do 31. 7. 2024.

Pri skrbi za zdravje zob in obzobnih tkiv je najpomembnejše učinkovito mehansko obvladovanje zobnih oblog. Zadostuje že ustrezna uporaba zobne ščetke in pripomočkov za čiščenje medzobnih prostorov – medzobnih ščetk in zobne nitke. Včasih pa zaradi operativnih posegov, puljenja zob, kroničnih bolezni, hormonskih sprememb in oslabljenega imunskega sistema ne moremo dovolj dobro poskrbeti za celostno ustno nego. Kaj torej storimo, kadar je mehansko čiščenje oteženo? Prva izbira je bila običajno uporaba izdelkov s klorheksidinom. Zdaj pa je na voljo nova linija ustnih vod, zobne paste in gela z izpopolnjeno formulo, ki ob klorheksidinu vsebuje še CITROX®, zaradi česar je dokazano učinkovitejša1 pri zaščiti zob in dlesni.

CITROX® z devetimi naravnimi bioflavonoidi, pridobljenimi iz grenke pomaranče, izdelkom CURAPROX Perio Plus+ daje dodatni antiseptični, protiglivični in protivirusni spekter delovanja. Ob tem dokazano poveča antiseptični učinek klorheksidina in bistveno zmanjša njegove neželene učinke. Tveganje za obarvanje, ki je značilno za klorheksidin, je ob pravilni uporabi minimalno, prav tako pa ne vpliva na spremembo zaznave okusa.


Izpopolnjena formula za učinkovito zaščito zob in dlesni

Ustno vodo Perio Plus+ Regenerate, zobno pasto Perio Plus+ Support in gel Perio Plus+ Focus smo okrepili tudi s hialuronsko kislino. Ta posebej blagodejno deluje na celjenje ran, saj vlaži zgornje plasti ustne sluznice. S tem podpira obnavljanje in stabilizacijo tkiv, zmanjša možnost zapletov in pospešuje proces celjenja.

Izdelki Perio Plus+ bodo prišli še posebej prav posameznikom, ki so podvrženi težavam z zobmi in obzobnimi tkivi, kot so karies, krvavenje in odmik dlesni. Njihova uporaba pripomore k obnovi ustnih tkiv, ščiti pred kariesom ter zmanjšuje občutljivost zob in dlesni. Ustne vode z večjo koncentracijo klorheksidina pa je včasih priporočljivo uporabiti že pred invazivnimi zobozdravstvenimi posegi.1Malic, S., Emanuel, C., Lewis, M. A. O., in Williams, D. W. Protimikrobno delovanje novih ustnih vodic proti planktonskim celicam in biofilmom s patogenimi mikroorganizmi. Microbial Discov 2013; 1: 11. http://dx.doi.org./10.7243/2052-6180-1-11