S kakšnim izzivom pa se vi srečujete pri ščetkanju zob?Med 10. majem in 10. junijem bo kar okoli 1000 strokovnjakov za ustno zdravje v zobnih ordinacijah po vsej Sloveniji ozaveščalo o pomenu čiščenja prav vseh – še tako skritih – kotičkov v ustih.

Ali ste vedeli, da ima vsak v ustih vsaj en kotiček, ki ga z običajno zobno ščetko težje očisti? Zato se pri ustni higieni vsi soočamo z različnimi izzivi:

Tisti, ki nosijo fiksni ortodontski aparat vedo, da je izziv čiščenje težko dostopnih mest okoli nosilcev in žičk.

Pri malčkih se hrana rada skrije v globokih brazdah na grizni površini kočnikov, starši pa pri ščetkanju pogosto spregledajo še ne popolnoma izraščene prve stalne zobe – šestice.


Pri vsakodnevni ustni higieni običajno kratko potegnejo tudi težko dostopna mesta, kot so modrostni zobje ali skriti kotički pri nepravilno poravnanih zobeh.

Predvsem nosečnice pa vedo, kako neprijeten je refleks bruhanja med ščetkanjem.

Čopasta zobna ščetka CURAPROX CS 1006 single z enim snopom ščetin pride prav v številnih okoliščinah, saj v ustih doseže in očisti tudi najbolj skrite kotičke. Če boste imeli srečo in boste med 10. majem in 10. junijem obiskali katerega od strokovnjakov za ustno zdravje, ki sodeluje v akciji Nos za detajle, vam bodo z veseljem povedali, kako in kje bo čopasta ščetka prišla prav ravno v vaših ustih. Če ne, pa lahko obiščete spletno stran z aplikacijo Nos za detajle (www.noszadetajle.si), se preizkusite v uporabi ter se potegujete za eno najbolj vsestranskih zobnih ščetk. Podelili jih bomo kar 100!