Uporabite kodo NASMEH za 20 % popust na vse izdelke, do 31. decembra 2023.

Otroške zobe je treba še posebno skrbno negovati, saj so zaradi tanjše sklenine dovzetnejši za napad kariesa. Ko se pojavi prvi zobek je čas za prvo zobno ščetko, zato preverite, kako se lotiti ščetkanja, kdaj obiskati zobozdravnika in kako se pripraviti na prvi pregled ter pomen podpiranja otrokovega naravnega razvoja ust in čeljusti.

Otrok in strah pred zobozdravnikom

Skrb za ustno higieno se začne, še preden začnejo izraščati prvi zobki. Nega otroških ust je takrat v domeni staršev, ki s svojim odnosom do čiščenja zob pomembno vplivajo tudi na otroka. Sicer pa ne glede na to, kako zavzeto skrbimo za zdravje svojih ali otrokovih zob in ustne votline na splošno, k preventivi spada še en pomemben korak, ki bi ga otroci, pa tudi številni odrasli najraje preskočili – redni obiski pri zobozdravniku.

Nega otroških ust

Za otrokovo ustno higieno je treba začeti skrbeti, še preden začnejo izraščati prvi zobki. Ker ima vsako obdobje v otrokovem razvoju svoje posebnosti, pri skrbi za nego njegovih ustec ni nič drugače – prilagoditi je treba pripomočke in pristop k ustni higieni. Seveda pa ga ni čez pozitivni zgled, ki ga dajejo starši s svojim odnosom do čiščenja zob. V nadaljevanju preberite, kako poskrbeti za čiste mlečne zobe.

Mlečni zobje

Prvi meseci otrokovega življenja niso pomembni samo zaradi rasti in razvoja zdravih zob. Takrat so tudi ključni trenutki osebnega razvoja otroka. Bolj so otroci izpostavljeni različnim dražljajem, večji so koristni učinki na njihov psihični in osebnostni razvoj. In več kot je dražljajev, kot so sesanje, požiranje, grizenje, boljši je razvoj čeljusti in zob.

Zadnji dodani nasveti Zadnji dodani nasveti