Za čiste medzobne prostore in zdrave dlesniČe mislite, da je za preprečevanje bolezni zob in dlesni dovolj, da si dvakrat na dan natančno očistite zobe samo z zobno ščetko, ste v zmoti. Četudi imate odlično zobno ščetko, z več tisoč mehkimi in tankimi ščetinami, boste z njo v najboljšem primeru očistili le 70 odstotkov površin zob. Med zobmi, kamor z zobno ščetko ne posežete, pa bodo bakterije poskrbele za resne težave.

Tej nalogi boste kos le z ustrezno izbranimi medzobnimi ščetkami, takšnimi, ki po velikosti ustrezajo posameznemu medzobnemu prostoru. Običajno boste za učinkovito čiščenje vseh medzobnih prostorov potrebovali le dve ali tri različno velike medzobne ščetke. Ko jih med paleto razpoložljivih izdelkov na prodajnih policah izbirate, vzemite takšne s tankim, gibljivim in vzdržljivim žičnim jedrom ter izjemno dolgimi in mehkimi ščetinami. Takšne boste varno vstavili v medzobni prostor, kjer se bodo ščetine popolnoma razprle ter učinkovito in brez poškodb očistile dlesen in stranski površini zob.

Zakaj čistiti medzobne prostore?

Neočiščeni medzobni prostori vodijo do vnetja obzobnih tkiv, ki ga večina pri sebi sploh ne zazna ali pa mu ne posveča pozornosti. Nezdravljeno vnetje dlesni se lahko razvije v težje oblike vnetja obzobnih tkiv ali parodontalno bolezen, ki velja za najbolj razširjeno kronično bolezen. V medzobnih prostorih zelo pogosto nastane tudi karies, velikokrat se zgodi tudi, da med zobmi nabrane zobne obloge poapnijo in nastanejo trde zobne obloge ali zobni kamen. Ta pa ne samo, da kazi vaš nasmeh, ampak imate zaradi njega še slab zadah.

Zato svojim dlesnim in zobem posvečajte več pozornosti in jih natančno očistite. Trud bo poplačan z vašim popolnim nasmehom, če boste vztrajni, za vse življenje.